چرا بازار آهن افزایشی شد؟

چرا بازار آهن افزایشی شد؟

چرا بازار آهن افزایشی شد؟

 بر مبنای گزارش‌‌های موجود از بازار آهن، روز گذشته شاهد روند افزایشی بودیم به طوری که در کنار ثبات قیمت در برخی بخش‌ها، افزایش قیمت برخی مقاطع فولادی قابل توجه بود.

قیمت دلار نیز همچنان در کانال ۳۶ هزار تومانی گزارش شد اما در کف این کانال نوسانات اندکی را تجربه کرد به طوری که هر دلار با کمی افزایش قیمت در بازار آزاد ۳۶ هزار و ۳۹۰ تومان به فروش رسید.

تحلیل روزانه قیمت آهن

در پی بروز برخی نوسانات افزایشی در بازار آهن و فولاد قیمت روز میلگرد آجدار در عمده شرکت‌ها محصولات خود را با افزایش ۵۰ الی ۳۰۰ تومانی اعلام کردند، اگرچه برخی شرکت‌ها همچنان ثبات قیمت داشتند.

و ناودانی در در غالب شرکت‌ها ثابت بود اما افزایش ۵۰ الی ۱۰۰ تومانی نیز در کارخانه نبشی فولاد اشتهارد مشاهده شد، داربستی، مبلی و سایر لوله‌ها همچنان بدون تغییر اعلام شدند.

علل نوسانات افزایشی بازار آهن

همانطور که در تحلیل‌های پیشین نیز اشاره شد بازار آهن تحت تأثیر برخی عوامل داخلی و خارجی قرار دارد که نتیجه آن در نوسانات افزایشی برخی مقاطع فولادی نمایان شد.

با در نظر گرفتن برخی پارامترهای اثرگذار درقیمت در بازار آهن داخلی قابل پیش‌بینی بود که از پایان هفته گذشته مخابره سیگنال‌های افزایشی کم و بیش مشاهده شد، به همین منظور در ادامه به چند مورد از این مؤلفه‌ها اشاره می‌شود.

  • یکی از این عوامل قرار گرفتن در فصل سرد سال است که طبق تجربه سال‌های گذشته تولیدکنندگان در این ایام با کمبود منابع انرژی مواجه می‌شوند که نتیجه آن چالش در تأمین مواد اولیه است. گواه این ادعا استقبال چشمگیر از آهن اسفنجی عرضه شده در بورس کالای روز شنبه است که با وجود افزایش قیمت ۹ درصدی در مقایسه با عرضه‌های قبلی فروش بالایی داشت؛ اگرچه برخی مسئولان کاهش تولید در اثر کمبود مواد اولیه را تکذیب می‌کنند.
  • عامل بعدی تغییر سیاست چین در زمینه محدودیت‌های کرونایی است که به دنبال اعتراضات اخیر در این کشور اعمال شد، همچنین حمایت از شرکت‌های ساختمانی که در شرف ورشکستگی بودند نیز را در مسیر افزایشی قرار داد به طوری که در هر تن به ۱۰۸ دلار افزایش یافت.
  • مورد بعدی که به تحرکات افزایشی نرخ آهن منجر شد عدم تناسب قیمت‌های بورس کالا با بازار است؛ همانطور که به‌کرات اشاره کرده‌ایم قیمت محصولات بورسی بسیار بالاتر از نرخ بازار اعلام می‌شد و همین امر یکی از علل عدم استقبال از محصولات بورسی بود، اگرچه هدف از این روند بهبود بازار صادرات بود اما نتیجه آن نوسانات افزایشی برخی محصولات فولادی داخلی بود.